header

Ik ben geboren en getogen in Litouwen (1968). Daar heb ik piano gestudeerd. Ik begon met piano spelen vanaf mijn zevende jaar. En met groot succes! Twee keer won ik het internationale pianoconcours van Balys Dvarionas voor kinderen t/m 18 jaar.

Toen ik 14 jaar oud was ging ik van mijn ouderlijk huis naar Kaunas om verder muziek te studeren. Na vier jaar studie aan de befaamde “J.Gruodis Hogere Muziek School” ging ik naar de Muziek Academie te Vilnius. In 1993 heb ik mijn diploma gehaald met specialisaties: pianolerares, kamermusicus en begeleider.

Al tijdens mijn laatste jaren op het conservatorium begon ik pianoles aan kinderen te geven. Ik vond het heel erg leuk om te doen, om te zien hoe zij met muziek opgroeien!

Na mijn studies ben ik uitgenodigd door mijn piano professor om te werken als pianodocente op de eerste privé basisschool “Gama” in Litouwen met de kunstdisciplines muziek, dans en tekenen. Ik gaf pianoles aan kinderen vanaf 4 jaar!

In 1995 kwam ik naar Nederland.
Ik volgde masterclasses voor begeleiders bij Rudolf Jansen, Roger Vignoles , Thom Bollen en Hans Adolfsen.
Ik gaf concerten met verschillende vocalisten en instrumentalisten en werkte als repetitor en orkestpianiste voor opera en oratorium,o.a.”Dido and Aneas” van Henri Purcell, “Suor Angelica” en “Turandot” van Giacomo Puccini.
Momenteel treed ik op met het programma van Litouwse muziek samen met zangeres Rima Dirse-Zijp. Samen hebben wij een CD uitgebracht.

Tegenwoordig heb ik een bloeiende privé pianolespraktijk in Amsterdam Oud-Zuid en werk 1dag op de muziekschool Amsterdam, afd. Bachstraat.